Verder

VERDER

Perkamentus is een programma door vrijwilligers voor vrijwilligers. Het is bedoeld om de werking op een OCP gemakkelijker te maken.

  • 2013: eerste stappen
  • 2014: eerste kaart
  • 2015: uitbreidingen
  • 2016: uitbreidingen
  • 2017: Perkamentus 2.0
  • 2018: Perkamentus app

GESCHIEDENISHet verhaal van Perkamentus start al in 2013...Sinds 2013 hadden we nood aan een digitaal velddagboek dat min of meer geautomatiseerd was. De allereerste versie was een programma waar je het velddagboek had zonder een kaart. Alles diende nog manueel te worden ingegeven.

Begin 2014 was er een prille versie van een digitale kaart. Veel kon het nog niet. Maar je had wel mogelijkheid om alle ploegen, hulpposten, ziekenwagens... te bekijken op een kaart. Handiger om zo interventies visueler op te volgen. Gaande 2014 kwamen er steeds meer functies bij...

 

Tijdens 2015 en 2016 werd de interactieve kaart steeds uitgebreider. Er werd ook geëxperimenteerd met live locaties van de ploegen. Maar de gebruikersinterface kon al die nieuwe functies niet meer aan. Een volledig nieuwe gebruikersinterface moest worden uitgewerkt...

 

In 2017 werd Perkamentus 2.0 een feit! Veel gebruiksvriendelijker, bomvol interessante functies, statistieken van de interventies en HTTPS beveiliging!

 

2018 werd het jaar van de Perkamentus app. De hulpverleners krijgen een push bericht op hun eigen GSM bij aanvang van een interventie. Alle interventiegegevens zijn raadpleegbaar in de app.

HOE WERKT PERKAMENTUS?

SUPERSIMPEL!

STAP 1


Verzamel alle gegevens. Kaartmateriaal van de organisator is enorm handig.

STAP 2


Maak zelf je

Perkamentus kaart!

Er is een 'Help' bibliotheek om je bij te staan.

STAP 3


Voer je preventieve

hulpactie uit!

Sit back and relax. Laat Perkamentus je helpen!

STAP 4


Analyseer je interventiestatistieken!

Perkamentus genereerd statistieken automatisch.

TEAMPerkamentus wordt ontwikkeld en onderhouden door Steven De Bruyn.Sinds de start in 2013 wordt Perkamentus ontwikkeld, uitgebreid en onderhouden door slechts één persoon! Dit gebeurt uitsluitend op vrijwillige basis. Maar tot op vandaag staat Perkamentus stevig in zijn schoenen!

STEVEN DE BRUYN

EIGENAAR


Steven De Bruyn is eigenaar en ontwikkelaar van Perkamentus. In zijn dagelijkse leven is hij verpleegkundige en vrijwilliger bij het Rode Kruis.

ZEND BERICHT

 
 
 

Vragen over Perkamentus? Stel ze hier! We antwoorden zo snel mogelijk...Wil je meer weten over de werking van Perkamentus? Wil je graag een demonstratie? Heb je hulp nodig tijdens het uitvoeren van een preventieve hulpactie met ondersteuning vannPerkamentus?


Laat het ons snel weten!

© Copyright 2019. All Rights Reserved.